Over ons Brusselse Tours Gentse Tours Brugse Tours Daguitstap Specialiteit Commentaren Contact EN NL

Gent

'Verborgen parel in Europa'

Op verkenning in Gent

  • Gent, uitgeroepen door National Geographic als één van de verborgen parels in Europa... Een stad van alle tijden aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde: rebels, eigenzinning, koppig, ludiek.
  • Het historisch fascinerend centrum van de stad is 'De Kuip'. De Kuip is helemaal autovrij, erin rondkuieren is zoals de Gentenaars het zelf zeggen: zalig proeven van het Boergondische Vlaanderen.
  • Belangrijke troeven van de stad zijn: de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde veelluik: het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, het Belfort, de Sint Michielsburg en het schitterend zicht op de 3 torens, de Graslei met de gildehuizen en de korenstapelhuizen, de Korenmarkt, authentieke snoepjes kopen bij Temmerman, pralines en cupcakes proeven, het graffiti straatje...
  • Vergeet niet om te genieten op een Gents terrasje van een biertje,een lekkere Gentse koffie of een verleidelijke cocktail in het Posthotel.

Genieten in Gent

  • Laat je onderdompelen in de unieke sfeer van de stad met haar gezellige pleinen, leuke winkelstraten, bloemenmarkt op de Kouter en de zondagse boekenmarkt op de Ajuinlei.
  • Laat je culinair verwennen en geniet van een Gents biertje of jenever op een terrasje op de Vrijdagmarkt. De studenten zijn thuis in Gent, de grootste studentenstad in het land. Zij zorgen mee voor het bruisende leven in deze eigentijdse stad. Beroemd zijn de Gentse Feesten: 10 dagen en nachten lang feesten.
  • Naast dit alles is er altijd wel nieuw Gents initiatief: vele concerten, theater, opera, culturele activiteiten zoals het Jan van Eyck jaar, het lichtfestival, street art, de Krook, buiten piano spelen, kano varen in de Gentse binnenstad, pop-up bars en zoveel meer.